Video: Nu kan du undgå rammeaftaler

 
 

Måske har din virksomhed forsøgt at komme med på en rammeaftale. Det kan også være at du allerede er med på en.

Det kan også være at du står på den anden side af hegnet. Og er udelukket fra det gode selskab.

Uanset hvad, så er det hårdt arbejde og ressourcekrævende at være – eller forsøge at komme – med på en rammeaftale.

Men med den nye udbudslov er der kommet et alternativ: Dynamiske indkøbssystemer. Kun få ordregivere og leverandører er dog opmærksomme på de nye fleksible muligheder for at lave udbud.

I videoen kan du høre Anja Piening fra Nørgaard Piening Advokater, og B2G-samarbejdspartner, fortælle om dynamiske indkøbssystemer.

 

Skal ikke gætte fire år ud i fremtiden
”I dag er der en tendens til at man kun vælger rammeaftaler og fravælger dynamiske indkøbssystemer uden at overveje om det giver mening”, siger Anja Piening.

Dynamisk indkøbssystemer er en form for elektronisk rammeaftale, hvor der dog er åbent for leverandører hele tiden. Og hvor det kun på et overordnet plan er defineret, hvilke varer eller ydelser der skal købes.

”Det man får er en indkøbsmetode som er mere dynamisk. Fordi leverandørerne kan vente med at pege på varerne og ydelserne. De kan vente med at fastsætte priserne til den dag ordregiverne beder dem om at komme med et konkret tilbud. Og så skal de heller ikke gætte sig til, hvad der er behov for fire år ude i fremtiden”, siger Anja Piening.

 

Bedre muligheder for SMV’ere
Med et dynamisk indkøbssystem får man hele tiden aktuelle varer og ydelser. Der er heller ikke nogen udløbsdato på systemet. Det betyder at man ikke nødvendigvis skal ud i et nyt udbud hvert fjerde år. Og sidst, men ikke mindst, så begrænser dynamiske indkøbssystemer ikke konkurrencen, fordi der er større og nemmere adgang for leverandørerne.

”Det betyder at mindre virksomheder får mulighed for at komme med i konkurrencen. I stedet for at de skal kæmpe om overhovedet at få lov til at afgive et tilbud.”, siger Anja Piening.

”Der er potentiale for at man kan få et bedre samarbejde ordregivere og leverandører i mellem”, slutter Anja Piening.